FAQ

APA ITU PERFUME INSPIRED?


Perfume inspired adalah perfume yang diilhamkan dimana baunya hampir menyerupai bau perfume original.
PERFUME INI EDT ATAU EDP?


Kami hanya supply perfume inspired berkualiti tinggi. Berkepekatan EDP.
PERFUME INI BOLEH DIBAWA SOLAT?


Ya. Sah dibawa solat. Perfume ini kami hasilkan sendiri dan kandunganya tiada unsur yang bercanggah dengan islam. Alkohol yang digunakan adalah dari Ekstrak tebu.
BERAPA KANDUNGAN PATI?


65-75%. Setiap perfume mempunyai percentage pati yang berbeza bagi memastikan bau yang perfume dihasilkan menyerupai perfume original. Perlu diingatkan ketahanan perfume bukan 100% bergantung kepada jumlah pati digunakan, tetapi beberapa campuran rahsia yang lain kami gunakan. Antaranya bahan penguat bau supaya bau perfume inspired kami hasilkan lebih kick dan tahan lebih lama.
PERFUME INI SAMA DENGAN JENAMA PERFUME X?


Kami menghasilkan perfume inspired mengikut bau perfume original. Kami tidak membanding dengan perfume inspired dari mana-mana brand. Setiap raw material yang digunakan untuk production diuji terlebih dahulu sebelum penghasilan perfume bagi memastikan perfume dihasilkan benar-benar mirip perfume original. Perfume inspired kami sangat berkualiti tinggi dan ramai dikalangan owner-owner brand perfume inspired sentiasa repeat order menandakan pelanggan mereka berpuas hati dengan kualiti perfume kami hasilkan
BOLEH SAYA BRANDING KEPADA JENAMA SAYA SENDIRI?


Ya, boleh. Anda boleh branding semula perfume inspired ini kepada jenama anda sendiri seperti jenama perfume inspired popular yang ada di Malaysia.
BERAPA MOQ BORONG DISINI?


Kami menjual secara borong sahaja. Tiada jualan secara runcit.
MOQ belian secara borong adalah 10 botol. Harga sebotol adalah RM19/botol.

Tetapi kami cadangkan supaya anda membuka akaun wholesale dengan kami sekiranya anda benar-benar serius untuk menjalankan bisnes secara online atau offline.
BAGAIMANA UNTUK MEMBORONG DISINI?


Terdapat 2 cara memborong dengan kami: 1. Terus walk-in ke kedai
Disyor. Anda boleh terus datang ke kedai kami. Kami mempunyai kedai fizikal. Anda tidak perlu takut ditipu. Kelebihan datang walk-in di kedai :

 • Anda mendapat point. Boleh redeem sekiranya point mencukupi.
 • Lebih puas hati. Dapat terus bau dan rasai sendiri kualiti perfume keluaran kami.
2. Secara online.
Whatsapp sale admin kami +60167132602 (Hajar).
SAYA BARU NAK JUAL, ADA JUAL SAMPLE?


Ya, ada. Sekiranya anda baru menjual, kami cadangkan anda membeli sample terlebih dahulu. Kami ada jual sample untuk perfume inspired ini dalam kuantiti 3ml pada harga RM5/botol. Kami juga berikan tester box secara PERCUMA (bernilai RM15) sekiranya belian tester 20 botol keatas.
BERAPA HARGA PERFUME INSPIRED INI?


Harga perfume inspired bergantung kepada kuantiti yang diborong.

 • 10 - 99 botol : RM19
 • 100 - 199 botol : RM17
 • 200 - 499 botol : RM16
 • 500 - 799 botol : RM15
 • 800 - 999 botol : RM14
 • 1000 botol keatas : RM13
SENANG NAK JUAL SECARA ONLINE ATAU OFFLINE?


Dalam pemerhatian kami, kedua-dua cara jualan secara online dan offline adalah sesuai bergantung kepada strategi marketing.

Menjual secara online
Lebih sesuai kepada perfume yang sudah di branding. Ini kerana anda lebih mudah untuk setup sistem agen/stokis atau leader anda sendiri dan lebih mudah untuk sediakan medium marketing seperti flyer, grafik produk dan website.
Menjual secara offline Terbukti bekesan bagi yang menjual unbrand perfume inspired. Boleh dikatakan 90% yang datang walk-in memborong perfume inspired di kedai kami adalah mereka yang menjual perfume inspired unbrand (tiada brand).

AKAUN WHOLESALE

BAGAIMANA CARA BUKA AKAUN WHOLESALE?


Syarat membuka akaun wholesale anda perlu membuat pembelian kali pertama sahaja 30 botol perfume inspired 35ml (dalam 1 resit). Anda secara automatik layak menjadi pemegang akaun wholesale di Syahera Perfume HQ.
APA KELEBIHAN BUKA AKAUN WHOLESALE?


 • Tiada minimum pembelian pada pembelian berikutnya.Bermakna sekiranya anda ingin beli hanya sebotol pun kami tetap berikan anda pada harga borong.
 • Anda boleh buat dropship. Kami akan hantarkan terus kepada customer anda menggunakan nama dan alamat anda sebagai pengirim. Anda hanya perlu bayar kos shipping sahaja.
 • Promosi dan sale. Untuk pembuka akaun wholesale dengan kami sahaja anda akan menerima tawaran sale dan promosi khas dari kami.
KENAPA SAYA PERLU BUKA AKAUN WHOLESALE?


Kami sangat syorkan sekiranya anda serius ingin bisnes, buka akaun wholesale adalah satu pilihan yang bijak! Biarpun anda peniaga online mahupun secara offline. Ianya sangat bermanfaat dan anda berpeluang mendapat harga lebih murah sekiranya anda upgrade akaun wholsale anda. Lebih jimat.
ADAKAH AKAUN WHOLESALE ADA TEMPOH EXPIRED?


Tiada. Anda tidak perlu renew atau dikenakan bayaran tahunan. Akaun anda adalah lifetime!

BRANDING JENAMA SENDIRI

KENAPA PERLU SAYA ADA JENAMA SENDIRI?


Kami sedia bekerjasama sesiapa yang berminat untuk membuat jenama perfume sendiri. Sekiranya anda serius untuk menjalankan bisnes perfume untuk jangka masa panjang, kami syorkan anda membina jenama perfume anda sendiri. Kenapa perlu buat jenama anda sendiri?

 • Anda boleh membawa jenama anda lebih jauh berbanding unbrand perfume.
 • Lebih mudah menjalankan proses marketing dari segi sediakan flyers, design, webiste, dan FBAds.
 • Boleh setup sistem agen & stokis anda sendiri.
 • Anda sendiri boleh control harga dan margin keuntungan anda sendiri.
 • Lebih mudah untuk mendapatkan regular customer yang sudah yakin dengan jenama anda.
LANGKAH UNTUK BINA JENAMA PERFUME SENDIRI


Langkah 1 : Buat belian perfume secara borong dengan kami. Langkah 2 : Design sticker jenama anda sendiri (kami ada sediakan khidmat design) Langkah 3 : Cetak sticker yang sudah siap design tadi. (kami ada sediakan khidmat printing khas untuk sticker kalis perfume, iaitu tulisan tidak keluar apabila terkena perfume)
Langkah 4 : Tampal pada botol perfume tadi.
BERAPA HARGA DESIGN?


Kami boleh design mengikut citarasa anda. Untuk caj design RM100/design.
Anda boleh direct hubungi designer kami +60184024773 (Akim)
BERAPA HARGA CETAK STICKER?